Go to Top

Teamontwikkeling

Wat is het?

Onze wereld bestaat uit teams; of het nu om een managementteam, directieraad, klantteam, college van B&W of afdeling gaat. De kracht van teams is dat zij meer kunnen dan individuen. Elk team heeft inspiratie en onderhoud nodig. Teams zijn net auto’s. Die rijden ook niet vanzelf. Behalve als het bergafwaarts gaat...

Teams vormen geen doel op zich. Inhoud is meestal een belangrijke bindende factor. Daarom combineren wij in onze aanpak graag inhoudelijke doelen met doelen op gebied van teamontwikkeling. Met als bijkomend voordeel producten die in de dagelijkse praktijk meteen gebruikt kunnen worden. In onze aanpak hebben wij oog voor zowel bovenstroom (resultaten, successen, toegevoegde waarde, verantwoordelijkheden) als onderstroom (vertrouwen, openheid, respect, omgaan met conflicten, effectief feedback geven en ontvangen).

Wij zorgen ervoor dat de diversiteit  in het team tot kracht wordt uitgebouwd doordat teamleden elkaars kwaliteiten leren kennen, onderlinge verschillen waarderen en benutten door elkaar aan te vullen of te versterken. Het resultaat is een effectiever functionerend team waarin het plezierig is samenwerken.

‘de kracht van teams is dat ze meer kunnen dan individuen’

Onze aanpak

De aanpak wordt in nauw overleg met u en uw teamleden vormgegeven. Vaak maken we teamleden ‘mede eigenaar’ van het ontwikkeltraject omdat dit positief bijdraagt aan het resultaat. Teamontwikkeling is bij Top Management Consult per definitie maatwerk. Wij beschikken over uiteenlopende mogelijkheden om de ontwikkeling van uw team tot een succes te maken, zoals de Birkman® methode, team APK, organisatie APK, positiebepaling van uw organisatie, outdoortraining of een Heijendag.

Investering en nadere informatie
De investering is afhankelijk van het programma en de intensiteit van onze ondersteuning. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen.


Deel
Mail Print